HamelSails logo

SM-Guld i N.Folkbåt

Vi är glada och stolta över att ännu en gång få visa att våra segel till Folkbåten håller allra högsta klass och att vi nu är ensamma om att ha vunnit 5 SM med 5 olika båtar:-)
Utan att på något sätt vara Folkbåtsnördar så har vi och våra kunder under 40 års tid alltid varit med och drivit utvecklingen framåt i Folkbåtsklassen! I år fick vi nöjet och hedersuppdraget att segla Leif Ahlqvists "Snudd" som troligen är världens vackraste Folkbåt, byggd av Brandt Möller i Danmark 2012 och helt i trä.
Årets SM-seglingarna i Folkbåt seglades vid Rastaholm i Mälaren, där Stockholms Segelsällskap stod som arrangör. Startfältet innehöll 19 folkbåtar, varav fem från Danmark och Tyskland. Enbart de svenska båtarna kunde utmana om SM-titeln och när alla seglingar var seglade och resultaten sammanräknade stod SWE 1942 Snudd med Hans Hamel, Lina Hamel och Christian Söderbäck representerandes Karlshamns SS som svenska mästare. Silvret gick till Lasse Köhler med besättning, Nyköpings SS och bronset till Lennart Magnusson med besättning, Långedrags SS.


© 2024 Hamel Sails