HamelSails logo

Presentation

Passionen för segling och viljan att vinna har varit drivkraften bakom segeltillverkningen sedan starten 1978. Grunderna för utvecklingen av de mest optimala seglen ligger i många års kappseglande, nationellt och internationellt i entypsklasser såväl som i havskappsegling.

Hans Hamel startade Karlshamns Segelmakeri 1978 för att kunna utveckla segel efter egna erfarenheter och idèer om hur ett vinnande segel skulle konstrueras.
Egna framgångar på kappseglingsbanor runt om i världen bekräftade att teoriererna fungerade i verkligheten ute på haven.
Seglen blev mer och mer poulära och företaget utvecklades stadigt.
De internationella kontakterna ledde 1988 till ett sammarbete med Elvström Sails. Alla Elvströmsegel för den svenska marknaden tillverkades fram till 2005 på loftet i Karlshamn.
Tiderna ändras ständigt och för att säkerställa produktionen i Sverige och för att även i fortsättningen själva styra utvecklingen av seglen togs 2005 ett steg tillbaka till ett eget oberoende varumärke, Hamel Sails.

Med samma filosofi har nu Hamel Sails blivit ett erkänt varumärket som står för kvalitè och personlig service.
Vårt motto att "Du skall alltid kunna lita på Hamel Sails" leder oss genom vardagen när du kontaktar oss på tel. eller kommer in och hälsar på.

Bästa hälsningar
Hans Hamel med personal

Hans Hamel

-Vi lämnar inget åt slumpen. Vi lägger mycket tid och omsorg på kunden men också på materialval och produktion. Med vår mycket kunniga och ansvars-kännande personal kan vi erbjuda alla kunder professionell hjälp vid val av segel och utrustning till all typ av segling och alla storlekar på båt.
© 2024 Hamel Sails