HamelSails logo

Segelhantering

För att göra arbetet enklare så finns det idag olika hjälpmedel för segelhantering. Det kan vara en spinnakerstrumpa eller en skothake till Gennakern.
Här har vi några exempel som du kan beställa hos oss.

Spinnstrumpan

Hjälper dig att på ett säkert sätt hissa och ta ned spinnaker eller gennaker.
Priset varierar beroende på längd och bredd på seglet.

Lazypack

-Tänk dig att ta ner storseglet utan stress och problem! Lazypack är lösningen, ett unikt system då det integrerar både bomkapell och lazy jacks i ett och samma paket, allt för säker hantering och revning.
Lazypack fungerar bäst tillsammans med genomgående lattor men kräver som minimum 2st genomgående topplattor och lösfotat underlik
Lazy Jacks linorna är fastsatta utan block och beslag som i andra fall kan nöta på seglet. Ett nätmaterial i botten ser till att seglet ventileras. Flera färger att välja på för matchning av övriga färger på din båt.
Priset varierar beroende på bomlängd.

Storsegelkapell

Ett traditionellt segelkapell för båtar utan LazyJacks. Kan sys för segel med eller utan travare.
Priset varierar beroende på bomlikslängd.

Segelkapell till fock.

Ett praktiskt kapell för att beslå och skydda focken utan att behöva litsa av seglet från förstaget. Segel och kapell förvaras utmed mantåget.
priset varierar beroende på underlikslängd.

Segelpåsar

(ingår normalt i segelköp). Många olika påstyper för cruising och racing. Långpåsar för racing eller stora segel, med fullängds blixtlås gör att du enkelt viker med seglet direkt i påsen.
Spinnaker- och gennakerpåsar är ett måste för att fördäcksgasten skall kunna hantera dessa segel.
Priser varierande beroende på modell.
© 2024 Hamel Sails