HamelSails logo

Cayenne Tern 1:a

Cayenne Tern, First Class 10 från Träslövläge BS, med Lars-Bertil Gustafsson och Per Lindell vann i helgen Pantaenius Bohusracet före Hans Oscarsson och på tredje plats Anders Dahlsjö. Med en seglad tid på 28 timmar 32 minuter blev det sju minuters marginal, på korrigerad, tid till tvåan. Det var en intensiv kamp från start till mål närmast matchracing mot Anders Dahlsjö.

Hamel Sails, som levererat segel både till Team Cayenne Tern och till Anders Dahlsjö på tredje plats, gratulerar de båda till framgångarna.

Hamel Sails - Mad(e) in Sweden!
Pantaenius Bohusracet är Europas största doublehanded-regatta som startar i Uddevalla med målgång i Smögen efter rundningar utanför Marstrand, Fjällbacka, Strömstad och på Norska gränsen med 166 anmälda båtar. Det är en ca 170NM lång bana som seglas med SRS-regeln som handikappsystem. Många deltagare valde att bryta i det hårda vädret på vägen söderut mot Marstrand, några med brutna master. Till slut var det ungefär 90 som kom i mål.

Detta var sista regattan nuvarande båten, som är såld, för Teamet. Nu väntar vi på leverans av vår nya båt en HP1030 från Orust. Vi fortsätter vårt samarbete med Hamel Sails som leverantör av seglen till nya båten. Vi ser detta som ett steg att utveckla teamet och nå nya mål.

Detta var ett sent beslut och ändrar ursprungliga säsongsplaneringen. Planerade regattor 2012 med nya båten är Tjörn runt i augusti och därefter K2Varberg. Då det är stor skillnad på design jämfört med den gamla båten kommer vi under augusti och september lägga focus på teknik- och fartträning inför 2013.

Vill du också ha snabba segel?

-Vi lämnar inget åt slumpen. Vi lägger mycket tid och omsorg på kunden men också på materialval och produktion. Med vår mycket kunniga och ansvars-kännande personal kan vi erbjuda alla kunder professionell hjälp vid val av segel och utrustning till all typ av segling och alla storlekar på båt.
© 2024 Hamel Sails