HamelSails logo

Svenska Mästare 2017

SM för Nordisk Folkbåt har seglats i Halmstad och vinnarbåten med Magnus Johansson blev Svenska Mästare 2017, självklart valde Magnus segel från Hamel Sails.
I år firar Folkbåten 75-års jubileum och Halmstad Segelsällskap ställde till med en riktig seglarfest och samlade hela 33 båtar till start med både Tyska och Danska gäster.
Sammanlagd vann Per Jörgenssen från Danmark, 2:a blev Jonny Jörgenssen och 3:a Magnus Johansson med besättningen Anders Cederblad och Johan Konrad tävlandes för Karlskrona Segelsällskap. Eftersom det var 2 danska besättningar före så blev Magnus 2017 års Svenke Mästare i Nordisk Folkbåt.
Vi är stolta att åter igen ha levererat vinnarsegel till Folkbåten och ser fram emot nästa års stora Folkbåts event i Simrishamn med Guldpokalen som absolut största målet för alla Folkbåtsentusiaster. Vi vill givetvis leverera fler vinnarsegel och uppmanar därför alla svenska Folkbåtsseglare till bättre förberedelser och fler träningstimmar på havet så att vi svenskar kan ge Danskarna och Tyskarna en match om den åtråvärda guldpokalen.

bilder och segerintervjuer
http://www.hss1910.nu/
© 2024 Hamel Sails