HamelSails logo

Storsegel

Storseglet är det viktigaste seglet på din båt, oavsett om du är nöjes- eller kappseglare.
Vi ägnar stor möda åt att designa och tillverka ett segel som uppfyller varje enskild seglares personliga prioriteringar, allt från prestanda, hanterbarhet och pris.


=Crosscut= Horisontelt liggande våder.
Ett segel för dig som vill ha bästa slitstyrka och livslängd till ett rimligt pris. Materialval, förstärkningar och sömnad anpassas specifikt efter ändamålet och denna konstruktion lämpar sig för såväl klubbkappseglaren, helg- och jordenruntseglaren. Materialet är som regel Dacron men på senare tid har s.k. Multiaxiala laminatdukar också blivit vanliga.

Fullradial

En konstruktion lämpligt för kappsegling och för större båtar med högt ställda krav på formstabilitet. Seglen kan tillverkas i en mängd olika material, allt från renodlade GrandPrix-laminat som Kevlar och Kolfiber, eller Cruising-laminat i polyester, Pentex, Spectra eller Vectran.

LoadPath-Membran

En unik laminatkonstruktion som även kallas för membransegel. Materialet är individuellt konstruerat och uppbygt för varje enskilt segel. Fibrerna läggs exakt efter de beräknade kraftriktningarna i seglet och fördelas så att fibermängden är störst i de belastade områdena utan att onödig vikt tillkommer. En membranduk erbjuder en mix av fiber och kan anpassas för såväl cruising som racing. Denna konstruktion kommer främst till sin rätt där viktbesparning,styrka och hanterbarhet är de främsta kriterierna.
Alla storsegel kan utformas med olika antal lattor och lattlängder beroende på båt och personliga önskemål. För bästa hanterlbarhet av traditionella segel rekommenderar vi samtliga lattor genomgående. Segel med genomgående lattor utrustas med speciella trycktravare vid lattorna för att underlätta hissning och nedtagning.

Vi anpassar även antalet revrader efter båttyp och olika individuella önskemål, vanligast är 1 eller 2 rev.


I priset ingår alltid

Lattor, replik eller travare, snörplina i akterlik, telltales, segelmärkning och nummer, beslagsband och segelsäck.
2-5 års garanti beroende på material.


Extra utrustning på storsegel

Kontur & trimlinjer, snörplina över topp samt ev.inmätning för kappsegling.


© 2024 Hamel Sails