HamelSails logo

Undanvindsegel

Spinnackersegel är ett begrepp för en mängd olika segel som primärt används vid "undanvindssegling". Det innebär vanligtvis vindvinklar mellan 90- 180 grader. Här kan du hitta traditionella spinnakrar, gennaker eller racing asymetrisk spinnacker. Ett nytt populärt segel i denna kategori för både racing och cruising är Codeseglet.
Vi på Hamel Sails hjälper dig att få rätt karaktär och storlek på ditt Asymmetriska undanvinds segel med hänsyn och anpassning till båtens egenskaper.


Gennaker


Cruising Gennaker är det idealiska seglet för undanvind och alla storlekar på båt. På många bogar lika effektiv som en traditionell spinnaker men nästan lika enkel att hantera som en genua. Hissas och halsas utan krånglig och tung spinnakerbom, perfekt för den lilla besättningen. Extra enkel sättning och nedtagning med hjälp av ”Spinnaker Strumpa”.
Kan också förses med rulle för ännu enklare hantering. Filmen nedan visar hur enkelt och smidigt det fungerar.

Alla segel levereras komplett med segelsäck.SPINNAKRAR

Spinnaker-AP

Den generösa och förhållandevis runda formgivningen gör seglet lämplig för ett brett register av vinklar och vindstyrkor allt mellan 3-12 m/s. Toppens formgivning och vinkel är väl avvägda för att på bästa tänkbara sätt skapa ett stabilt och lätt trimmat segel. Detta utförande passar alla båtar som endast har 1 spinnakersegel ombord

Spinnaker S2

Spinnaker för kryss & länsbana eller havskappsegling i vindregister upp till ca 10 m/s. Spinnakerns karaktär är att skapa maximal projicerad yta med givna maxmått (liklängd & bredd). Detta skapar möjligheten till att flyga spinnakern väl till lovart och segla mycket lågt.

Spinnaker- S1/VMG

Detta är seglet är format för lätta vindar. VMG spinnaker har en något mindre vinkel och breddmått i toppen tillsammans med en något planare form. Det gör att toppen fyller snabbare och dessutom skapar bättre luftström vid snävare skärningsvinklar. Om du har en VMG spinnaker kan du sätta spinnaker tidigt i de låga vindstyrkorna och vinna distans genom att segla optimala vinklar utan att seglet säckar ihop.


Spinnaker heavy S4

Ett segel som kan härledas till S2-modellen. Formgivningen är förlåtande och gjord för att kompensera för långsam trimning och inexakt styrning i grov sjö. Toppvinkel och breddmått är ibland mindre med anpassning till båtens egenskaper och kapacitet för hård undanvind. Seglets vertikala djup är plant med maxdjupet lågt som ger maximal kontroll och minimerar pendlings tendenser. Duken och seglets förstärkningar allt enligt speciella normer för att kunna motstå chockbelastning och tuff hantering i vindregister mellan 10-15 m/s.
© 2024 Hamel Sails